În ajunul Crăciunului, Investment School îți face cadou un brief cu topul celor 5 evenimente din săptămâna precedentă.

Bursa de pe Wall Street nu a avut parte de vizita lui Mos Craciun in acest an, observandu-se chiar si in ajun scaderi de pana la 3 – 5% la S&P, Dow si NASDAQ. In urma discutiei cu conducerea celor mai importante banci, secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin declara ca exista lichiditatea necesara desfasurarii normale a activitatilor economice, insa contrar asteptarilor, trendul descendent domina in continuare bursa.

Printre evenimentele ce vor influenta pietele in urmatorea saptamana este si suspendarea pana pe 3 ianuarie a aprobarii bugetului de catre Trump si guvern, precum si tensiunea dintre Trump si presedintele bancii centrale. Vom avea in vedere si planurile OPEC de a implementa un nou acord de 6 luni in vederea reducerii productiei de petrol, al carui pret a scazut cu 11% saptamana trecuta la 45$ / baril.

In ceea ce priveste razboiul economic dintre SUA si China, ne asteptam la o atenuare a tensiunilor intrucat ambele tari planuiesc incepand cu 1 ianuarie eliminarea unor taxe de import si export pentru o larga gama de bunuri.