Ești dornic să investești într-un fond de investiții dar ai anumite nelămuriri sau curiozități despre ce presupune acesta? ”România Investește” este soluția.

România Investește” este un program de educație financiară inițiat de Erste Asset Management cu menirea de a ajuta orice persoană care a investit într-un fond de investiții sau este interesată de o astfel de investiție.

Programul își propune să ofere celor care au nevoie de informații un ghid complex prin intermediul căruia cei care intră în contact cu opțiunile de investiții să poată înțelege cum funcționează acestea, care sunt riscurile financiare și cum pot fi ele evitate și să acumuleze un grad de cultură investițională care să îi permită să ia cele mai bune decizii atunci când decide să investească.

Printre principalele subiecte de informare, se regăsesc următoarele:

  1. Ce sunt Fondurile de Investiții
  2. Tipurile de Fonduri de Investiții și modul în care funcționează ele
  3. Care sunt principalele aspecte pe care un investitor ar trebui să le urmărească atunci când alege un Fond de Investiții
  4. Resurse la informații relevante pentru orice investitor, de la date actualizate pentru piața Fondurilor de Investiții până la bibliografie relevantă pentru lumea investițiilor.

Descoperim astfel că pentru a investi într-un mod corect, ai nevoie pentru început să stabilești ce anume urmărești prin investiția în fonduri, cât de mult ești dispus să riști și perioada de investire. De asemenea, ai nevoie de un profesionist în domeniul fondurilor de investiții, cu ajutorul căruia să poți lua o decizie optimă asupra fondului care ți se mulează cel mai bine și care îți satisface nevoile și obiectivele personale într-un procent cât mai mare.

Totodată, ”România Investește” îți pune la dispoziție și instrumente de simulare, cum ar fi chestionare de tipul ”Ce fel de investitor ești?” (unde îți vei putea evalua atitudinea față de risc și obiectivele de investiții) sau ”Ce se întâmplă dacă investești?”.

Ți-am stârnit interesul? Accesează https://romaniainvesteste.ro/ și află mai multe!